Λεπτομέρειες
Προετοιμασία: 250γρ ρύζι σε 375ml νερό για 15min σε μέτρια θερμοκρασία. Πριν βράσετε το ρύζι, πλύντε το προσεκτικά.
Ρύζι με καρύδα (για 4 άτομα): Υλικά: 2 κουταλιές σούπας αραχιδέλαιο Rapunzel, 1 κουταλάκι γλυκού κάρυ, 1 κλαδάκι λεμονόχορτο (αν υπάρχει), macis τριμμένο, 6 γαρύφαλα, χυμός μισού λάιμ, 500 γρ ρύζι μπασμάτι λευκό Rapunzel, 400ml νερό, 300ml γάλα καρύδας Rapunzel, αλάτι θαλασσινό Rapunzel, πιπέρι. Διαδικασία: Ζεσταίνετε το αραχιδέλαιο και ρίχνετε το κάρυ ώστε να τσιγαριστεί λίγο. Προσθέτετε το λεμονόχορτο, το macis και τα γαρύφαλα και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί για 2 λεπτά, ρίχνοντας και το χυμό λάιμ. Προσθέτετε το ρύζι, ρίχνετε νερό και το αφήνετε να βράσει για λίγο. Έπειτα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε το γάλα καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι. Το σκεπάζετε και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο (150οC – 160oC) για 20-30 λεπτά.
Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μετά το άνοιγμα κλείνετε καλά τη συσκευασία.
Επιπλέον στοιχεία
Τύπος | Βιολογικό |
---|---|
Συστατικά | ρύζι μπασμάτι λευκό |