Περισσοτερες Οψεις

Συμπληρώματα διατροφής Viogenesis Osteoporose Pro 90 ταμπλέτες

Προϊόν Αμεσα διαθέσιμο

Κωδ:VGS4706
22,13 €
Συμπλήρωμα διατροφής για την υποστήριξη της θεραπείας της οστεοπόρωσης. Διεγείρει την ανάπτυξη των οστών, βελτιώνει την οστική πυκνότητα, μειώνει την απώλεια της οστικής μάζας. Περιέχει ανθρακικό ασβέστιο, ασβέστιο L-Pidolat, βιταμίνη D3, βιταμίνη Κ2 (μανακινόνη 7), μαγνήσιο, βόριο και βιταμίνη C.

Λεπτομέρειες

Συμπλήρωμα διατροφής για την υποστήριξη της θεραπείας της οστεοπόρωσης. Διεγείρει την ανάπτυξη των οστών, βελτιώνει την οστική πυκνότητα, μειώνει την απώλεια της οστικής μάζας. Περιέχει ανθρακικό ασβέστιο, ασβέστιο L-Pidolat, βιταμίνη D3, βιταμίνη Κ2 (μανακινόνη 7), μαγνήσιο, βόριο και βιταμίνη C.

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από το έντερο. Η έλλειψη βιταμίνης D προκαλεί επίσης μυϊκή αδυναμία και νευρολογικά ελλείμματα, αυξάνοντας τον κίνδυνο πτώσης, η οποία φυσικά κάνει τα κατάγματα ακόμα πιο πιθανά.

Το μαγνήσιο ίσως παίζει σημαντικότερο ρόλο από το ασβέστιο στην οστική υγεία. Παρά το ότι το μαγνήσιο αποτελεί ένα μόνο μέρος του υλικού των οστών, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο: συμβάλλει στην ισορροπημένη παροχή ασβεστίου στο σώμα και αποτρέπει από το να αποβάλλεται.

Η βιταμίνη Κ2 (που βρίσκεται σε καλά διατροφικά συμπληρώματα) είναι πιο αποτελεσματική από τη βιταμίνη Κ1 για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Ενεργοποιεί μια πρωτεϊνική ορμόνη που ονομάζεται οστεοκλασίνη και παράγεται από τους οστεοβλάστες, η οποία χρειάζεται για να δένει το ασβέστιο στο καλούπι (matrix) των οστών.

Το ανθρακικό ασβέστιο (calcium carbonate) είναι η ανόργανη ένωση που αποτελείται από τρία χημικά στοιχεία: ασβέστιο, άνθρακα και οξυγόνο. Ανήκει στα άλατα. Το ανθρακικό ασβέστιο είναι ένα ανόργανο άλας που προέρχεται φυσικά από τον ασβεστόλιθο της γης, το μάρμαρο ή την καθίζηση των θρυμματισμένων θαλάσσιων κελυφών. Παρόλο που δεν είναι πρακτικά ως βιομηχανική πηγή ανθρακικού ασβεστίου, τα σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο και η λαχανίδα περιέχουν διαιτητικά σημαντικές ποσότητες ανθρακικού ασβεστίου.

Τα πιντολικά άλατα ασβεστίου είναι ιόντα του μετάλλου με πυρρολιδονοκαρβοξυλικό οξύ (PCA) – ένα φυσικό αμινοξύ που βρίσκεται όχι μόνο σε πολλά φυτά (ζαχαρότευτλα, πατάτα, ντομάτα, μελάσα), αλλά και στο σώμα των ανθρώπων και των ζώων. Αυτά τα άλατα, σε σχέση με τα μέταλλα που περιέχουν, διευκολύνουν την αφομοίωση και την ανοχή τους στο πεπτικό σύστημα κυρίως λόγω της πολύ μεγάλης αντοχής τους σε κάθε φάσμα τιμής του pΗ. Το πιντολικό άλας του ασβεστίου σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες επιστημονικές έρευνες είναι η μόνη μορφή ασβεστίου που είναι ασφαλής και κυρίως αποτελεσματική θεραπεία για την οστεοπόρωση. Αυτό συμβαίνει για τρεις βασικούς λόγους:

1. Έχει εύκολη απορρόφηση από τον οργανισμό, περνάει με ασφάλεια στις κυτταρικές δομές

2. Είναι εξαιρετικά διαλυτό άλας και παραμένει διαλυτό σε ένα ευρύ φάσμα του pΗ. Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν αποδυναμώνεται μέσα στον πεπτικό σωλήνα

3. Είναι συνδεδεμένο με αμινοξέα (πρωτεΐνες) όμοιες με την πρωτεϊνική matrix του σώματος των οστών.

Το βόριο είναι ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για την υγεία των οστών. Η κύρια δράση του φαίνεται να είναι οι αλληλεπιδράσεις του με πιο διαδεδομένα μέταλλα όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, αλλά έχει επίσης ανεξάρτητες αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις που μπορεί να συντελούν στη χρησιμότητά του. Σε μελέτες σε ανθρώπους, η ανεπάρκεια βορίου προκάλεσε αλλαγές στον μεταβολισμό του ασβεστίου που μοιάζουν με εκείνες που παρατηρούνται στην οστεοπόρωση, και οι οποίες επιδεινώνονται από τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου.

Συνιστώμενη δοσολογία: Λαμβάνετε 3 δισκία την ημέρα με λίγο νερό

Αξιολογήσεις

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

Τιμή
0/5
Ποιότητα
0/5