Πολιτική απορρήτου

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη της ιστοσελίδας διέπεται από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τις αποφάσεις της αρμόδιας Αρχής και τους παρόντες όρους.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.biotrofi.gr (Μακρυγιάννη 80, τηλέφωνο 2310 667725) θα διατηρεί σε αρχείο και θα επεξεργάζεται τυχόν προσωπικά δεδομένα των χρηστών της ιστοσελίδας που θα έρθουν σε γνώση του, λαμβάνοντας ταυτόχρονα κάθε απαραίτητο μέτρο προκειμένου να διαφυλάξει την τήρηση του απορρήτου των πληροφοριών αυτών. Συνεπώς, τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους, εκτός εάν αυτό επιτάσσεται από το Νόμο ή/και τις αρμόδιες Αρχές. Η επεξεργασία των δεδομένων αυτών εκ μέρους του ηλεκτρονικού καταστήματος θα λαμβάνει χώρα για λόγους επικοινωνίας, στατιστικούς ή ιστορικούς, καθώς και για λόγους βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών της, προς τούτο δε ο χρήστης παρέχει τη συγκατάθεσή του, η οποία τεκμαίρεται ότι υφίσταται δια μόνης της χρήσης της ιστοσελίδας και η οποία συγκατάθεση ισχύει και για τυχόν επεξεργασία των δεδομένων του χρήστη από συνδεδεμένες το κατάστημα επιχειρήσεις. Εφόσον δεν ληφθεί αντίθετη εντολή, το ηλεκτρονικό κατάστημα δικαιούται να κάνει χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και για λόγους διαφημιστικής προβολής και προώθησης από απόσταση των χρηματοοικονομικών της προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και αυτών των συνδεδεμένων με αυτήν επιχειρήσεων.

Κάθε φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα προσωπικά δεδομένα έχει σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 2472/1997, να γνωρίζει εάν αυτά αποτελούν ή αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας. Επιπλέον, έχει το δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 Ν. 2472/1997, να προβάλει οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία των δεδομένων που το αφορούν.

Σχετικά με τον αρμόδιο για τα προσωπικά δεδομένα

Όλοι στην biotrofi.gr δεσμευόμαστε ως προς την προστασία και τον σεβασμό των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο για τα προσωπικά δεδομένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:kparasidis@hotmail.com (υπεύθυνος: Κυριάκος Παρασίδης).

Διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με προσοχή, σύνεση και σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία όπως ορίζουν ο Νόμος 2472/1997 και ο Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 679/2016 (GDPR). Με την επίσκεψη σας στην ηλεκτρονική μας σελίδα αποδέχεστε τις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα ειδοποίηση περί απορρήτου. Με το παρόν οι χρήστες του biotrofi.gr δίνουν τη ρητή συγκατάθεσή τους στη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ μπορούν να την ανακαλέσουν ή να τροποποιήσουν ανά πάσα στιγμή.

Διατηρούμε το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Οφείλετε σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχετε τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η συνεχής συμμετοχή σας στις υπηρεσίες μας συνεπάγεται την αποδοχή σας ως προς όλες τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις αυτών.

Η συλλογή και η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την biotrofi.gr υπόκεινται στους παρακάτω όρους καθώς επίσης και στο εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο, σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως εκάστοτε ισχύει.

Άλλες πολιτικές που σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε

Προκειμένου να σας προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες και να σας διευκολύνουμε στις αγορές σας με προτάσεις προϊόντων που σας ταιριάζουν, συλλέγουμε προσωπικά στοιχεία μετά τη ρητή συγκατάθεσή σας και αφού προηγουμένως λάβετε πλήρη γνώση των δικαιωμάτων σας, όπως αυτά προβλέπονται στις διατάξεις των άρθρων 11, 12 και 13 του νόμου 2472/1997 και σε αντίστοιχες διατάξεις του Κανονισμού 679/2016 GDPR.

Παρόλο που η παρούσα Πολιτική Ασφάλειας συμπεριλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε όσον αφορά στην συλλογή και χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών υπάρχουν πληροφορίες και σε άλλα σημεία που σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε, όπως είναι οι πρόσθετες πολιτικές Ασφάλειας κατά περίπτωση και η πολιτική για τα Cookies.

Πρόσθετες πολιτικές ασφαλείας: Αυτή είναι η βασική πολική ασφαλείας για την χρήση του δικτυακού τόπου και των ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων που παρέχονται από την biotrofi.gr. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με την πολιτική ασφάλειας για συγκεκριμένες ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα.

Η πολιτική μας για τα cookies: Όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας και άλλα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχουμε υπάρχει η πιθανότητα να συλλεγούν πληροφορίες μέσω cookies για να μπορούμε να σας ξεχωρίσουμε από άλλους χρήστες της ιστοσελίδας μας και των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών αυτών.

Σκοπός συλλογής προσωπικών πληροφοριών

Η biotrofi.gr συλλέγει, διατηρεί και επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα μόνο όταν οι ίδιοι οι χρήστες εκουσίως τα παρέχουν, για τους εξής σκοπούς:

**για την επικοινωνία μας με τους χρήστες ή την παροχή διαφόρων υπηρεσιών όπως είναι η αποστολή προϊόντων ή και διαφημιστικού υλικού.

**για την παροχή υπηρεσιών πελάτη (προσφορές, ενημερωτικά emails)

**την ενημέρωση των χρηστών για προωθητικές ενέργειες προσφορές και διαγωνισμούς

** για την ενημέρωση των χρηστών για νέα προϊόντα

Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω σκοπών, ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικώς, ή μέσω μηνυμάτων SMS.

Πως συλλέγουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες: Αποκλειστικά από την επικοινωνία που έχετε μαζί μας σε ηλεκτρονική μορφή ή εφόσον γραφτείτε στο newsletter και αφορά τον ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, την πόλη, τον ταχυδρομικό σας κώδικα και το τηλέφωνό σας. Δηλαδή αποκλειστικά αυτά που χρειάζονται για την απλή αποστολή μιας παραγγελίας.

Συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες μετά από εκούσια επιλογή σας, είτε απευθείας από εσάς ή από οποιεσδήποτε συσκευές (συμπεριλαμβανομένων των κινητών συσκευών) που χρησιμοποιείτε για την επικοινωνία.

Πως συλλέγουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες

**όταν εγγράφεστε ως χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος

**όταν υποβάλετε μια παραγγελία μέσω της φόρμας υποβολής της ιστοσελίδας, τηλεφωνικώς ή μέσω email

**όταν εγγράφεστε στη λίστα συνδρομητών newsletter

**όταν μας παρέχετε πληροφορίες σχετικές με εσάς στις φόρμες επικοινωνίας της ιστοσελίδας

**όταν ενημερώνετε ή προσθέτετε πληροφορίες στο λογαριασμό σας

**όταν ρωτάτε στο e mail για θέματα που αφορούν τα προϊόντα, τη διαθεσιμότητα, την τιμή ή σχολιάζετε κάτι που έχετε εντοπίσει στην ιστοσελίδα μας

Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε

** Προσωπικές πληροφορίες όπως όνομα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου ή διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν εγγράφεστε σε λογαριασμό, υποβάλετε παραγγελία ή ερώτηση σε κάποια φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας

** στοιχεία που αφορούν τη σύνδεση με το λογαριασμό σας, όπως προσθήκη προϊόντων στο καλάθι σας, προϊόντα που είδατε πρόσφατα ή τη λίστα επιθυμιών σας

**σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παρέχετε ηλικία, φύλο, ενδιαφέροντα και αγαπημένα

** Φορολογικά στοιχεία (επωνυμία εταιρίας, επαγγελματική δραστηριότητα, ΑΦΜ, ΔΟΥ, αριθμό λογαριασμού τραπέζης) σε περίπτωση τιμολογίου

** Την διεύθυνση IP του υπολογιστή σας

Που αποθηκεύουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες

Κατά κανόνα αποθηκεύουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες στους τοπικούς servers μας. Διατηρούμε τα προσωπικά σας στοιχεία σύμφωνα με τις ανάγκες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρίας που εξασφαλίζουν την ορθή και καλή λειτουργία της. Εφόσον ζητηθεί και μετά από σχετική αίτηση από εσάς, θα διαγράψουμε με ασφάλεια τα προσωπικά σας δεδομένα από τη βάση μας, σύμφωνα με τις πολιτικές διατήρησης δεδομένων και διαγραφής.

,

Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία;

Προστατεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία χρησιμοποιώντας μέτρα ασφαλείας για να μειώσουμε τους κινδύνους απώλειας, κακής χρήσης, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, αποκάλυψης και τροποποίησης των προσωπικών σας πληροφοριών. Προστατεύσουμε την ασφάλεια των πληροφοριών σας κατά τη διάρκεια των συναλλαγών σας, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Secure Sockets Layer (SSL), το οποίο κρυπτογραφεί τις πληροφορίες που εισάγετε.

Τα δικαιώματα που έχει ο χρήστης στα προσωπικά του δεδομένα

Σεβόμαστε το δικαίωμά σας να έχετε πρόσβαση, να διορθώσετε, να ζητήσετε διαγραφή ή να ζητήσετε περιορισμό της χρήσης των προσωπικών σας στοιχείων, όπως απαιτείται από τον ισχύοντα νόμο 2472/1997 και τον κανονισμό 679/2016 GDPR. Λάβαμε επίσης μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε είναι ακριβή και ενημερωμένα.

Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε ποιες προσωπικές πληροφορίες διατηρούμε για εσάς καθώς και να αιτηθείτε τη φορητότητα των στοιχείων σας. Θα σας παράσχουμε ένα αντίγραφο των προσωπικών σας στοιχείων σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη μορφή, κατόπιν αιτήματός σας.

Εάν τα προσωπικά σας στοιχεία είναι λανθασμένα ή ελλιπή, έχετε το δικαίωμα να τα τροποποιήσετε οι ίδιοι, εφόσον είστε εγγεγραμμένοι χρήστες, ή να αιτηθείτε τροποποίηση αυτών. Μπορείτε να αιτηθείτε να διαγράψουμε ή να περιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία, αλλά αυτό το δικαίωμα καθορίζεται από τον ισχύοντα νόμο και μπορεί να επηρεάσει την πρόσβασή σας σε ορισμένες υπηρεσίες.

Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και να αντιταχθείτε στην επεξεργασία τους.

Κατόπιν αιτήματός σας, θα κλείσουμε το λογαριασμό σας και θα αφαιρέσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με τους ισχύοντες εθνικούς νόμους.

To διάστημα ολοκλήρωσης του εκάστοτε αιτήματος είναι 30 ημέρες και ενδέχεται να υπάρξει παράταση αυτού, κατόπιν σχετικής ενημέρωσής σας

Ωστόσο μπορείτε να επεξεργαστείτε τα προσωπικά σας δεδομένα με 3 διαφορετικούς τρόπους:Μπορείτε να διαγράψετε οποιαδήποτε στιγμή τα προσωπικά σας δεδομένα.Μπορείτε να επεξεργαστείτε οποιαδήποτε στιγμή τα προσωπικά σας δεδομένα.Μπορείτε να αιτηθείτε τη φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων οποιαδήποτε στιγμή. Μπορείτε να αιτηθείτε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων οποιαδήποτε στιγμή.

Το δικαίωμα ενημέρωσης

Έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεστε για το πώς συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανόμενης πληροφόρησης για το ποιοι είμαστε, πως χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και τα δικαιώματά σας σε σχέση με τις προσωπικές σας πληροφορίες, Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στις προσωπικές πληροφορίες που έχουμε για εσάς.

Το δικαίωμα εναντίωσης

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να μην επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες για τα έννομα συμφέροντά μας, συμπεριλαμβάνομένης επεξεργασίας για το σκοπό της προώθησης. Είθισται να σας ενημερώνουμε (πριν τη συλλογή των δεδομένων) εάν έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για αυτούς τους σκοπούς ή εάν σκοπεύουμε να γνωστοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας να εμποδίσετε τέτοιου είδους επεξεργασία σημειώνοντας συγκεκριμένα πεδία στα έντυπα που χρησιμοποιούμε για την συλλογή των πληροφοριών σας. Μπορείτε επίσης να ασκήσετε το δικαίωμα αυτό οποτεδήποτε επικοινωνώντας μαζί μας στο kparasidis@hotmail.com . Εκτός από επεξεργασία που σχετίζεται με την προώθηση, παρακαλούμε όπως μας παρέχετε πληροφορίες για τους λόγους που σχετίζονται με την συγκεκριμένη κατάστασή σας, ώστε να έχουμε πρόσβαση εάν δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα σας ή να μας παρέχετε πληροφόρηση για το πώς να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους λόγους.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων στο www.dpa.gr.

Τι μπορείτε να κάνετε εάν δεν είστε ικανοποιημένοι

Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε και να σεβόμαστε την ασφάλειά σας. Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το πώς συλλέγουμε ή επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας ή απλώς θέλετε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τα δικαιώματά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους κατωτέρω τρόπους: Μπορείτε να μας στείλετε email στο kparasidis@hotmail.com . Μπορείτε να μας στείλετε μια επιστολή στη διεύθυνση: Βιοτροφή, Στρ. Μακρυγιάννη 80, Α. Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, ΤΚ 56431. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να επιλύσουμε τα όποια ζητήματα πιθανά έχετε και σκοπεύουμε να απαντήσουμε σε κάθε ερώτησή που θα θέσετε το συντομότερο δυνατόν. Μπορείτε επίσης να προσφύγετε στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για περισσότερες πληροφορίες στο www.dpa.gr.

Αναφορικά με την Ασφάλεια των Δεδομένων

Η biotrofi.gr δηλώνει ρητά ότι δε θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των χρηστών προς τρίτους που δεν σχετίζονται με την εταιρία χωρίς την συγκατάθεση των χρηστών, για λόγους που δε συνάδουν με τους σκοπούς της εταιρίας ή δεν αναφέρονται παραπάνω.Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν σε δικαστικές και αστυνομικές αρχές κατόπιν νόμιμου αιτήματος των, σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Δικαίωμα καταγγελίας

Σύμφωνα με το Νόμο 2472/1997 και τον Κανονισμό αριθ. 679/2016, έχετε το δικαίωμα, εφόσον θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά σας όσον αφορά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, να υποβάλετε σχετική καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ή σε οποιαδήποτε άλλη αρμόδια εποπτική αρχή.