Περισσοτερες Οψεις

Νάουσα Χρυσοχόου Ερυθρό 750 ml

Προϊόν Αμεσα διαθέσιμο

Κωδ:oin-naousa
8,40 €
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.8% alc.Είναι σπάνιο η τρέχουσα χρονιά ενός κρασιού να βγαίνει στο εμπόριο 7-8 χρόνια μετά τον τρύγο, ακόμα και για τα Ξινόμαυρα που ξέρουμε ότι πρέπει να ωριμάσουν για πολλά χρόνια πριν κυκλοφορήσουν.

Λεπτομέρειες

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.8% alc.Είναι σπάνιο η τρέχουσα χρονιά ενός κρασιού να βγαίνει στο εμπόριο 7-8 χρόνια μετά τον τρύγο, ακόμα και για τα Ξινόμαυρα που ξέρουμε ότι πρέπει να ωριμάσουν για πολλά χρόνια πριν κυκλοφορήσουν. Στο Κτήμα Χρυσοχόου, όμως αναλαμβάνουν το κόστος και μας προτείνουν μία τυπική Νάουσα ήδη ώριμη , που μπορούμε να την απολαύσουμε τώρα, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα γίνει το στόμα μας ‘τσαρούχι’ από τις τανίνες!

Το χρώμα του είναι μέτριο ρουμπινί με αρκετές κεραμιδί ανταύγειες. Τα φρέσκα αρώματα στην μύτη όπως η φράουλα και το κεράσι εναλλάσσονται με τα πιο ώριμα όπως η λιαστή ντομάτα, η ελιά, το μανιτάρι και το δέρμα δημιουργώντας ένα σύνθετο μπουκέτο. Στο στόμα είναι ζωηρό, με τανίνες που έχουν μαλακώσει από τον χρόνο, υψηλή οξύτητα και πολύπλοκες γεύσεις. Πίνεται τώρα αλλά έχει την δομή να παλαιώσει για τουλάχιστον μία πενταετία. Σας συστήνουμε να το ανοίξετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν το απολαύσετε και να το μεταγγίσετε σε καράφα για να απομακρύνετε το ίζημα, που έχει δημιουργηθεί από την μακρόχρονη παλαίωση.

Επιπλέον στοιχεία

Τύπος Απλό
Ποικιλιακή σύνθεση Ξινόμαυρο
Παλαίωσης Ναι

Αξιολογήσεις

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

Τιμή
0/5
Ποιότητα
0/5