Περισσοτερες Οψεις

Μέλι Πεύκου ή Πευκόμελου 'Επαινος 440 γρ

Προϊόν Αμεσα διαθέσιμο

Κωδ:EP-1422
5,80 €
Το μέλι πεύκου Έπαινος θεωρείτε ένα από τα πιο γνωστά μέλια. Το 65% περίπου της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα, είναι πευκόμελο.

Λεπτομέρειες

Το μέλι πεύκου Έπαινος θεωρείτε ένα από τα πιο γνωστά μέλια. Το 65% περίπου της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα, είναι πευκόμελο.

Είναι μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Από τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός κλπ.), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό γι’ αυτό και δεν αρέσει στη γεύση. Είναι από τις κατηγορίες μελιού που δεν κρυσταλλώνουν. Είναι πλουσιότερο από το ανθόμελο σε ιχνοστοιχεία, σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Επίσης έχει τις λιγότερες θερμίδες.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και σε αυτό το μέλι η κρυστάλλωση δεν σημαίνει ότι είναι χαλασμένο. Αντίθετα δείχνει ότι είναι απόλυτα αγνό. Για το λιώσουμε αρκεί με ένα μπεν μαρί, ή σε πολύ χαμηλή φωτιά με την θερμοκρασία του νερού να μην ξεπερνάει τους 42 βαθμούς για να μην χάσει μέρος των θρεπτικών του ιδιοτήτων.

Το μέλι πευκόμελου Έπαινος είναι πιστοποιημένο, έχοντας όλες τις αναλύσεις, γεγονός που το κατατάσσει ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά προϊόντα. Προέρχεται από τα δάση της Μακεδονίας.

Αξιολογήσεις

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

Τιμή
0/5
Ποιότητα
0/5