Περισσοτερες Οψεις

Λαγάρα Λευκός Κτήμα Βουρβουκέλη 750ml

Προϊόν Αμεσα διαθέσιμο

Κωδ:oin-lagara-lefko
12,80 €
Στο στόμα είναι ξηρό, με οξύτητα προς υψηλή, αλκοόλ μέτρο (+) λίγο επιθετικό, σώμα μέτριο, ένταση γεύσης έντονη.

Λεπτομέρειες

Χρώμα καθαρό ωχρό λεμονί με πράσινες ανταύγειες. Μύτη καθαρή μέτριας αρωματικής έντασης, εξελισσόμενη, με χαρακτήρα από άνθη κουφοξυλιάς, μήλο, κυδώνι, gooseberries,γκρέιπφρουτ, άγουρο ροδάκινο, ανανά, λίτσις σε συνδυασμό με αρώματα σπαράγγιόύ, φύλλα φραγκοστάφυλου, γρασίδι) τα οποία σταδιακά επιβάλλονται επί του φρουτώδους χαρακτήρα, καθώς και κάποιες αυτολυτικές νύξεις (ζύμη νωπή) και τελείωμα ορυκτότητα που θυμίζει νωπό μαλλί και κιμωλία.

Στο στόμα είναι ξηρό, με οξύτητα προς υψηλή, αλκοόλ μέτρο (+) λίγο επιθετικό, σώμα μέτριο, ένταση γεύσης έντονη. Αρωματικά και εδώ ξαναβρίσκουμε τον χαρακτήρα της μύτης, με τα εσπεριδοειδή, τα άγουρα τροπικά φρούτα και τα φυτικά αρώματα μαζί με αυτά των λαχανικών (μπιζέλια) να πρωτοστατούν, συμπορευόμενα από την έντονη ορυκτότητα και την αναζωογονητική οξύτητα. Η επίγευση είναι μέτριας διάρκειας.

Ένα εξαιρετικό χαρμάνι, όπου η οξύτητα του Ασύρτικου σε συνδυασμό με τον πληθωρικό αρωματικό πλούτο του Sauvignon Blanc, έχουν σαν αποτέλεσμα ένα κρασί που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αρετές των αντίστοιχων ποικιλιακών οίνων (από Sauvignon Blanc) που παράγονται στο Marlboroughτης Νέας Ζηλανδίας, καθώς και στις αντίστοιχες ψυχρές περιοχές της Λατινικής Αμερικής, πέρα από μια μικρή έλλειψη σώματος.

Απολαυστικό άμεσα συνοδεία μικρών και μεσαίων ψαριών στην σχάρα, θα συνεχίσει να εξελλίσεται για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια. Αλκοόλ: 13,00%

Επιπλέον στοιχεία

Τύπος Απλό
Παραγωγή 2013
Ποικιλιακή σύνθεση Sauvignon Blanc

Αξιολογήσεις

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

Ποιότητα
0/5
Τιμή
0/5