Περισσοτερες Οψεις

Έλαιο καλέντουλας Έπαινος 100ml

Προϊόν Αμεσα διαθέσιμο

Κωδ:ep-0449
8,00 €

Η καλέντουλα χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο Ελληνικό, Ρωμαϊκό, Αραβικό και Ινδικό πολιτισμό ως θεραπευτικό βότανο, αλλά και ως συστατικό σε φαγητά και καλλυντικά, ακόμη και σε υφάσματα. Tο λάδι της είναι γνωστό για τις αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές και κυρίως για τις επουλωτικές του ιδιότητες.


Λεπτομέρειες

Η καλέντουλα χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο Ελληνικό, Ρωμαϊκό, Αραβικό και Ινδικό πολιτισμό ως θεραπευτικό βότανο, αλλά και ως συστατικό σε φαγητά και καλλυντικά, ακόμη και σε υφάσματα. Tο λάδι της είναι γνωστό για τις αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές και κυρίως για τις επουλωτικές του ιδιότητες.

Φημίζεται για τις δερμοπροστατευτικές της ιδιότητες. Χρησιμοποιείται τοπικά για τη θεραπεία πληγών και ως αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες. Έχει μαλακτική και επιθηλιοπλαστική δράση.

Tο λάδι της καλέντουλας βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Bοηθάει, επίσης, στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος, επουλώνει τσιμπήματα, κοψίματα και πληγές. Aποτελεί εξαιρετική βάση για κρέμες, φυτικές αλοιφές, λοσιόν και πολλά άλλα φυσικά καλλυντικά. Mπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για όλα τα μασάζ

Tέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως βρεφικό λάδι.

Επιπλέον στοιχεία

Τύπος Απλό
Ηλικία Ενήλικες, Ηλικιωμένοι, Παιδιά
Περιοχή Πόδια, Πρόσωπο, Σώμα, Χέρια

Αξιολογήσεις

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

Τιμή
0/5
Ποιότητα
0/5