Περισσοτερες Οψεις

Βιολογικό καλαμποκάλευρο ΒΙΟΥΓΕΙΑ 1 κιλό

Προϊόν Αμεσα διαθέσιμο

Κωδ:BIO041
2,83 €
Βιολογικό καλαμποκάλευρο ΒΙΟΥΓΕΙΑ 1 κιλό. Γίνεται ψωμί, χρησιμοποιείται στα γλυκά, πουτίγκες κ.α.

Λεπτομέρειες

Καλαμποκάλευρο. Γίνεται ψωμί, χρησιμοποιείται στα γλυκά, πουτίγκες κ.α. Το αλέυρι καλμποκιού είναι αλέυρι με χαμηλη περιεκτικότητα σε πρωτείνες.Εχει εξαιρετική γέυση αλλά είναι γενικά βαρύ και δύσκολο στην χρήση αλέυρι Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Α, σίδηρο και ασβέστιο. Δημιουργείστε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, από ψωμί καλαμποκιού έως πίτες, κρέμες, ραβανί και ό,τι άλλο σας εμπνεύσει ο χρυσός καρπός.

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε ψωμί εύκολο και σπιτικό με καλαμποκάλευρο,ένα σχετικά εύκολο ψωμί που μοσχοβολάει και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Γίνεται με απλά υλικά και είναι πολύ αφράτο και εύγεστο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος στην κουζίνα ούτε πολλές ώρες αναμονή για να το φτιάξετε! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία! Υλικά ⦁ 4 κούπες καλαμποκάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ ⦁ 1 κούπα ζεστό νερό ⦁ 1 κουτ.γλ. αλάτι ⦁ 1 κουτ.σούπας ακατ.ζάχαρη ΟΛΑ ΒΙΟ ⦁ 1 κουτ.γλ. ξερή μαγιά ΣΥΝΤΑΓΗ Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε μια κούπα καλαμποκάλευρο με όλα τα υπόλοιπα υλικά Ανακατεύουμε καλά σε ειδικό μίξερ ή με ειδικό εργαλείο Αφήνουμε για μία ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί Σε μια επιφάνεια ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο που έχει μείνει και ζυμώνουμε το καρβελάκι Αφήνουμε να φουσκώσει για ακόμα μισή ώρα σε ζεστό σημείο Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει Το ψωμί εύκολο και σπιτικό με καλαμποκάλευρο είναι έτοιμο

Τυρόπιτα με καλαμποκάλευρο φέτα και λιαστές τομάτες ⦁ Χρόνος Προετοιμασίας : 10m ⦁ Χρόνος Μαγειρέματος : 30m ⦁ Έτοιμη σε : 40m Υλικά ⦁ Μισό κιλό φέτα ⦁ Λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη ΟΛΑ ΒΙΟ ⦁ Μαύρες ελιές κομμένες χωρίς κουκούτσι ⦁ 400 γρ. καλαμποκάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ ⦁ Δυόσμος ψιλοκομμένος ⦁ 150 γρ. ελαιόλαδο ⦁ Λίγη ρίγανη και θυμάρι ⦁ Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση ⦁ Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. ⦁ Βάζουμε το αλεύρι Τ.550 και το καλαμποκάλευρο σε ένα μεγάλο μπολ και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση. ⦁ Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στη λακκούβα μαζί με το αυγό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ενιαία και μαλακή ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ενώ αν είναι αραιή προσθέτουμε αλεύρι. ⦁ Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά. ⦁ Πλάθουμε 2 στρογγυλές ή 3 μακρόστενες φρατζόλες ρίχνοντας τους σπόρους chia από πάνω και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν. ⦁ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30 λεπτά

Επιπλέον στοιχεία

Τύπος Βιολογικό

Αξιολογήσεις

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

Τιμή
0/5
Ποιότητα
0/5